top of page

At blive far for første gang

Opdateret: 19. jun. 2020

Vi fokuserer ofte på den nybagt mor, men nutidens far har lige så stor del i det nye liv der udfolder sig når man bliver forældre.

Pelle Hebsgaard deler et par tanker omkring faderskabet samt betydningen af hans PalmPetit halskæde.Hej Pelle, jeg ved du er ny far, hvordan oplevede du det at blive far for første gang?


- Fuldstændig vanvittigt livsomvæltende respektindgydende og kolossalt kærlighedsfyldt.

Kort sagt; en meget meget store pærevælling af mange følelser. Både glæde og frustration (når man står med en grædende baby for 75. gang hver 5. minut en hel nat), men i sidste ende en abnormt stor kærlighed, der helt mirakuløst præsterer at vokse for hvert sekund. 

Ofte hører man om kvindens følelser i forbindelse med fødslen, men hvordan er det egentlig at være mand og kommende far og stå i en sådan livsændrende situation?


- Jamen for mig var det egentlig ikke den store omvæltning undervejs. Det var nok mere min kone, der rendte rundt med noget i maven. Det bevægede sig engang i mellem, der følte jeg en meget stor spænding. Ikke at jeg ikke glædede mig, men jeg er mere en hands-on-kind-of-guy, så jeg forstod det nok ikke helt før jeg stod med knægten i mine arme og virkelig for alvor blev ramt af lynet. Netop fordi jeg ikke havde set/mærket den komme :)

Hvilke følelser er der kommet til dig med faderskabet og hvad betyder rollen som far for dig?

- Der er vækket en stor beskytter og forsørger-følelse med fødslen af min søn. Nu er det pludselig vigtigt, at være ansvarlig og kunne passe på sin familie. Jeg tror først, man for alvor bliver voksen når man lige pludselig står med en så stor kærlighed i armene. Helt uskyldig og uvidende om den store farlige verden. 

Din kone Claudia gav dig en PalmPetit halskæde i gave, hvad betyder den for dig?


- Den halskæde betyder ENORMT meget for mig. Jeg skal blankt indrømme, at jeg i starten måske undrede mig lidt over hvad jeg skulle bruge sådan en til, men det blev hurtigt tydeligt gennem hele processen og selve resultatet, at den halskæde har en stor affektionsværdi for mig. Jeg rejser meget i mit arbejde og når kæden hænger om min hals føler jeg altid jeg har min søn med mig. Det er alfa omega når man er så følsom en “gammel” mand som mig ;) 


Tusind tak til Pelle for at dele183 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page