top of page

En anderledes vej til moderskabet

Mor til August.


Kære Louise, du har oplevet den fantastiske oplevelse at blive mor for første gang.

Vil du fortælle lidt om Jeres rejse til moderskabet og hvad det  betyder for dig og Jer.


Moderskabet for os var ikke givet på forhånd, vi var længe undervejs med alverdens undersøgelser for at blive godkendt til IVF behandling. Da brevet endelig kom væltede alle mulige spørgsmål om ‘hvad nu hvis’ op - den største frygt af dem alle var naturligvis ‘hvad nu hvis det aldrig lykkes for os’. Derfor var der også uden de store forventninger, der blev lagt et æg op en kold december morgen. 

Lykken smilede stort til os - og efter 14 dage stod vi med en positiv test. Drømmen var nu virkelighed - vi skulle være forældre! Og hvad betyder det så? Igennem min graviditet gjorde især jeg mig rigtig mange tanker om hvordan det er at være nogens mor, og jeg følte tæt på terminen at jeg havde ret godt styr på det. Jeg havde visioner om hvilken mor jeg ville blive, og hvordan hverdagen skulle hænge sammen.

Men så kom August - alle visioner forsvandt under mine fødder, fordi sandheden er ihvertfald for mig, at jeg ikke anede hvad jeg gik ind til. Det her lille menneske skal vi passe på og guide på livets vej - sikke en kæmpe følelse af ansvar man fra det ene øjeblik til det andet oplever, når man møder det lille væsen. Det tager tid at lære at håndterer dette ansvar, og at finde vores rolle i ‘når to bliver til tre’ - vi er stadig den den proces for hverdagen udvikler sig samtidig med August. Alt er en fase så derfor skal både drømme og visioner hele tiden justeres. 

At være mor til August er den vildeste mest frygtindgydende største kærlighed vi nogensinde har oplevet. Tænk at vi hver dag får lov til at opleve alle de små skridt på hans vej, der findes ikke ord for dem taknemlighed vi begge to føler som forældre. 


Din kone gav dig PalmPetit smykket og I er alle tre med I aftrykket. Hvordan gjorde i det i praksis og hvorfor var det vigtigt for Jer at I alle 3 var med i smykket?


Min kone gav mig smykket i gave, og det var rigtig vigtigt for mig vi alle tre skulle være en del af smykket. Jeg ville meget gerne have et rundt vedhæng, så jeg pressede voks kuglen ned i August’s hånd således at hans håndlinjer kom på den ene side og mit fingeraftryk på den anden side. Efterfølgende satte min kone hendes fingreaftryk oven i mit. På den måde kunne vi alle tre være i smykket men samtidig beholdte de den form jeg ønskede. 

Hvad betyder det for dig, at bære smykket når du er væk fra dem?

Jeg forelskede mig i PalmPetit fordi at kunne bære et aftryk for vores lille familie hver dag når jeg ikke er hos dem gav mig ro og tryghed. Jeg føler de er med mig - helt tæt når livet kræver at vi ikke kan være sammen. Når savnet er størst så holder jeg om smykket og sender en tanke hjem til de to vigtigeste i mit liv. 

Tusind tak Signe for at skabe mit fantastiske smykke. 


Tak til Louise for at dele tænker og følelser

98 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page